8.-13. July

MM

LUDVIG DAAE (NO)

 

Tirsdag 11. Juli kl 18:00

Multisalen Kilden

 

 

I MM gjør Ludvig Daae en virtuell duett med seg selv. Vi får ser hvordan Ludvig forholder seg til, og forhandler med, seg selv på film i en kunstnerisk prosess der Ludvig er både skaperen og utøveren.

 

MM leker med hvordan koreografen er nærværende i forestillingen og å objektivere danseren på scenen. Etter hvert som MM utvikler seg blir flere faktorer tydelige. Filmens språk utvikler seg og blir umulig for Ludvig å gjenskape live. Filmskaperen Joanna Nordahls stemme blir framtredende med filmens gang, da hennes kunstneriske valg i redigeringen av filmen får ta større plass.

 

Er filmen en del av forestillingen, eller en kommentar? I så fall; hvor går grensene for soloen? Er både filmen og livesoloen to halvparter av en helhet? Hvem av de to versjonene av samme person relaterer man som tilskuer sterkest til? Skjer ting ʼliveʼ bare for å kunne kommentere det i filmen, eller kommenterer filmen det som skjer live for å rettferdiggjøre det?

 

 

OM LUDVIG DAAE

 

Ludvig er en norsk koreograf og danser, basert i Stockholm. Han har siden ferdig utdannelse fra  Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm og P.A.R.T.S. i Brüssel samarbeidet med blant andre koreograf Deborah Hay (USA), Mårten Spångberg (SE) og Compagnie Thor (BE), samt koreografert et antall egne forestillinger. Ludvigs forestillinger har blitt presentert på blant annet Spielart Festival (DE), The Place (UK), Vooruit (BE), Den Norske Opera og Ballett (NO), Dansens Hus (SE), Moderna Museet (SE), Biennale de danse de Val du Marne (FR), MDT (SE), Mousonturm (DE), Gessnerallee (CH), Zodiak (FI) og Black Box Teater (NO).

Han har vist soloforestillingen sin MM over 100 ganger i ni land, blant annet på Norgeturné med Riksteatret og Dansnät Sverige. 2014 ble Ludvig kalt “et av de unge håpene for moderne dans i Europa” av det tyske dansemagasinet “Tanz”. For øyeblikket turnerer Ludvig med forestillingen HYPERFRUIT som er et samarbeid med filmregissør Joanna Nordahl samt forestillingen “Dance To Dance To” som hadde premiere 23. februar 2017 på MDT i Stockholm.

Konsept og idé, koreografi, dans: Ludvig Daae
DoP, filmregi, klipp, lyd: Joanna Nordahl
B-foto, produksjonsassistent, pressefoto: Karolina Bengtsson

Lydopptak: Martin Lindström
Grading/post: Johan Wik
Elektriker: Mattias Montero
Musikk: Lune, John De Lira Lindberg
Studiodronning: Jenny Herrlin

 

MM er skapt for og medprodusert av festival:display

Takk til:

Moderna Museet, Daniel Réhn, MDT, Cristina Caprioli/ccap for studiotider,

Studio Mjuklyx, Björn Säfsten og Katti Alm.

 

Støttet av Norsk Kulturråd

Foto: Karolina Bengtsson